Κάποιες φορές, κάποια πράγματα, είναι αυτό που πρέπει να είναι. Ανέμελα, ήρεμα ακόμα και «χαζά».
Ο Darren Star, ο δημιουργός του show δεν είναι και κανένας άγνωστος. Fans του “Sex and The City” γνωρίζουν το δημιουργό απέξω και ανακατωτά, αφού τους έχει χαρίσει ατελείωτες ώρες material προς συζήτηση σε βαθμό cult κακουργήματος. Δεν ξέρω εάν το “Emily In Paris” είναι το “pièce de résistance” του, πάντως είναι η διατριβή μιας “grande vie” στο Παρίσι.
Η Emily είναι μαρκετίστρια ορμώμενη από το Σικάγο. Ως από μηχανής Θεού, η ευκαιρίανα βρεθεί στο όμορφο Παρίσι εμφανίζεται και εκείνη χωρίς καν να το διπλό-σκεφτεί πηγαίνει. Η αλλαγή αυτή, είναι αποτέλεσμα συνεργασίας ενός γραφείου στις Η.Π.Α και ενός άλλου στην πόλη του φωτός. Ίσως και το πρώτο σημάδι, που σε κάνει να καταλάβεις ότι η σειρά είναι εγχείρημα και δημιούργημα Αμερικανικής προέλευσης.
Η Emily γαλλικά δε μιλάει, παρόλα αυτά προσπαθεί με νύχια και με δόντια να σταθεί σε ένα γραφείο που δε τη θέλει και πολύ να βρίσκεται εκεί. Ειδικότερα η Sylvie —χαρακτήρας που είναι λες και βγήκε από Γαλλική κωμωδία του 2000. Η Sylvie είναι η «τυπική» Γαλλίδα, αυστηρή, δε τρώει και μόνο καπνίζει, το τρίτο πρόσωπο. Ορκισμένη να διώξει την newcomer Αμερικανίδα, στέλνοντας της από εκεί που ήρθε.
Το culture shock, της Emily καθόλου μικρό. Θέλετε να της πείτε ότι το ισόγειο δεν είναι ο πρώτος όροφος και πως η ηλεκτρική τάση σε μια συνοικία στο Παρίσι, δε μπορεί να αντέξει ένα απλό sex toy ;
Οι υπερβολές δε τελειώνουν εκεί, αφού η Emily δημιουργεί λογαριασμό στο Instagram ειδικά αφιερωμένο στα «Παριζιάνικα» δρώμενα της. Το “EmilyInParis” ξεβρασμένο από το 2014, ξεκινάει με 48 followers και σε λίγες ημέρες παίρνει φωτιά και η Emily, η Αμερικανίδα, η newcomer, η outsider, η regard γίνεται talk of the town.
Η ερωτική ζωή της Emily, θα μπορούσε να τραβήξει και την προσοχή του Goddard, αφού είναι γεμάτη περιπλοκότητα, casual sex αλλά και εφήμερα συναισθήματα αγάπης και έρωτα —απόλυτα ξεχασμένα το επόμενο λεπτό, με την εμφάνιση άλλου προσώπου.
Οι φίλοι της Emily, όπως και εκείνη, φαίνονται να έχουν άπλετο χρόνο στα χέρια τους, για να φάνε και να διασκεδάσουν. Ζήτημα να έχουν δουλέψει συνεχόμενα πάνω από δύο ώρες — ή τουλάχιστον αυτό βλέπουμε. Η Emily δε, ποτέ δε παίρνει τα μέσα μαζικήςμεταφοράς, ειδικότερα το μετρό του Παρισιού, ίσως landmark για τη πόλη. Είναι πάντακαλοντυμένη με τα πιο ακριβά ρούχα της αγοράς ( κυριολεκτικά ευχαριστούμε Patricia Field).
Είναι δύσκολο να εξηγήσεις χωρίς πολλά spoiler, την στερεοτυπική υπερβολή της σειράς. Τι ο μάγειρας γείτονας στον παρακάυω όροφο, η νταντά φίλη των πλουσίων «Γαλλόπουλων» η κοπέλα του μάγειρα που ξαφνικά γίνεται κολλητή. Η Alice Pfeifer, Γαλλίδα συγγραφέας του βιβλίου “Je Ne Suis Par Parisienne” το αποκάλεσε την Wikipedia μορφή της ζωής στην πόλη του φωτός.
Στο internet το reaction ακόμα πιο δυνατό, με accounts τα οποία δείχνουν τα ρούχα τηςσειράς, ακόμα και account του τύπου “EmilyInParasite” ( meme account βασισμένο στη σειρά αλλά και τη ταινία «Παράσιτα» του Bong Joon-ho), τα οποία έχουν τραβήξει το ενδιαφέρον του κοινού σε εξωφρενικό βαθμό.
Αν η Emily αναρωτιέται εάν έχει αυτό το “Je ne sais quoi,” εγώ θα έλεγα πως το έχει. Γιατί είδα τη σειρά μέσα σε μια ημέρα; Γιατί είναι τόσο μη ρεαλιστική η ζωή της, που θέλω και εγώ να αρπάξω ένα κομμάτι της; Είναι πολλά τα γιατί. Πάντως σίγουρα, δε μπορούν όλα να είναι σοβαρά και βαρύγδουπα. Κάποιες φορές η υπερβολή σε συνδυασμό με την ανεμελιά, είναι το αντίδοτο σε μια πολύ δύσκολη πραγματικότητα.
Όταν φταίνε πάντα οι άλλοι ή σκέψεις σχετικά με την ενδοσκόπηση